Om Garnresten.se

Vad glad jag blir att du hittade hit! På den här bloggen kommer du att kunna läsa om sådant som har med mina stora passioner att göra, nämligen att sy och sticka. Det kan till exempel handla om mina pågående projekt, som ni kommer att kunna följa från det att jag lägger upp den första maskan till dess att jag fäster den sista tråden. Jag tycker även om att hjälpa andra, och därför kommer ni även att få tips som förhoppningsvis gör det enklare för er.

Lite kort om mig

Jag som har bloggen heter Rut och är en kvinna i mina (enligt mig själv) bästa år. Med det menas att jag är pensionär sedan några år tillbaka, vilket gör att jag kan lägga mer tid än förut på mina i särklass största intressen, alltså att sy och sticka. Även om inte den här bloggen kommer att handla om det har jag också ett annat tidsfördriv som jag ägnar mig åt ibland, och det är att spela på slots. Om du är intresserad av vad det är hittar du enklast en förklaring genom att klicka här sanningenomcasino.com. Jag bor i det lilla samhället Kristdala, som ligger i mörkaste Småland. Barnen är sedan länge utflugna, men gubben har stannat och vi har även två katter som gärna lägger sig i det jag gör. I synnerhet om de har möjlighet att ”hjälpa till” när jag stickar.

Varför sy och sticka?

För mig som har det som största hobby, eller snarare passion, tycker jag att det enbart finns fördelar, och därför kan jag räkna upp flera anledningar, men jag nöjer mig med två. Den första, och största, anledningen är kanske självklar, och det är att jag tycker det är det roligaste som finns. Sedan jag fick mer tid över har jag också upptäckt att det bara blir roligare och roligare med tiden. Oavsett om du stickar eller syr finns hela tiden möjligheten att höja svårighetsgraden i takt med att du blir bättre. Därför behöver du aldrig bli uttråkad. En annan anledning är att det ger mig utlopp för min kreativitet, och enligt min åsikt är det fullt jämförbart med att exempelvis måla, spela ett instrument eller någon annan aktivitet där du skapar. Forskning visar att vi alla mår bra av att använda vår högra hjärnhalva oftare, och jag känner att det stämmer till 100 procent.

Jag hoppas att du gillar mina inlägg tillräckligt mycket för att återvända hit. Mitt mål är att du ska få en trevlig läsning och inspiration, men även att du ska lära dig något nytt.